ANTWERP ACADEMY PHOTOGRAPHY
start students teachers news forum

For English click here
FOTOGRAFIE AAN DE ACADEMIE VAN ANTWERPEN

Academisch jaar 2016-2017
(Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen - AP Hogeschool).

BA toelatingsproeven 2017-2018: Klik !  

Appliceer voor de MASTER opleiding: Klik hier voor voorwaarden en procedure!

BA = 3 jaar        MA = 1 jaar

FOTO ALS KUNST
De klemtoon van het curriculum ligt op een diepgaand onderzoek van het fotografisch beeld in een socio-culturele context.
Kandidaten zijn breeddenkend, creatief en zelfstandig.
Het fotografisch beeld wordt benaderd als kunstvorm, in de meest brede betekenis.Valentina Stellino (3 BA)

EXPOSEREN
Er wordt vertrokken van de natuurlijke behoefte van het individu om zich (beeldend) te uiten. Het naar buiten brengen van beelden die het gevolg zijn van denken en voelen (de stap van de interne wereld naar de externe) is de kiem van het ‘exposeren’. De opleiding richt zich tot het begeleiden van het proces van het ‘exposeren’ (het blootleggen/naar buiten brengen van een interne intellectuele en/of emotionele wereld) waarbij die interne wereld voor derden zichtbaar en voelbaar wordt.

FOTO'S LEZEN
Er wordt gestreefd naar een zo breed mogelijk referentiekader waarbinnen de student zijn/haar persoonlijk werk leert situeren binnen de hedendaagse kunst, de kunstgeschiedenis, de hedendaagse fotografie en de fotografiegeschiedenis maar ook binnen de gehele beeldcultuur.
Daarom nemen 'fotogeschiedenis' en 'actuele fotografie' een centrale rol in de opleiding en worden beschouwd als deel van de praktijk.

WERELD
Uiteindelijk wil de opleiding het bewustzijn van de relatie van het individu tot zichzelf en tot de wereld intensifiëren.
Ga naar de 'alumni pagina'.


Arno De Pooter (MA) - installationview 'Sanctuary 01'

BUITEN
Studenten werken nauw en gepersonaliseerd samen met de docenten. Daarnaast worden regelmatig(internationale) tentoonstellingen bezocht en gereputeerde fotografen uitgenodigd om workshops te geven en/of lezingen te geven over hun werk. De afstudeerrichting moet in een permanente dialoog staan met wat leeft buiten de academie. (zie ook 'news')


Workshop Peter Bialobrzeski (D)


Nick Geboers (MA) - bekijk het boek hier !

Ulla Deventer (MA) - bekijk het boek hier !


Vesna Faassen & Lukas Verdijk
Spray Tan are two self-portraits. 
Spray tanning is a sunless solution to darken your skin. There are three shades of tanning - Light, Medium and Dark. We asked for the darkest color.

Docenten:
Peter Boelens - Bert Danckaert - Geert Goiris - Charlotte Lybeer - Valentijn Peeters

Fotogeschiedenis en fotoactualiteit: Inge Henneman

Photoshop & fototechniek: Valentijn Peeters

Gastdocenten & Lezingen 2016-2017:
Sjoerd Knibbeler (NL) - Götz Diergarten (D) - Clare Gallagher (N-Ir) - Abel Szalontai (Hu) - Gábor Arion Kudász (Hu)- Pascal Gielen (B) - Simon Roberts (UK) - James Welling (US, in collaboration with SMAK, Ghent) - Alec Soth (US, in collaboration with Fomu, Antwerp)
Technical support: Phase One - Nikon

Klik hier voor vorgaande jaren


Jim Campers (MA) - Improved Flame Thrower